Vaasan keskussairaala

  Yhteystiedot

 Osoite:
Hietalahdenkatu 2-4
65130 Vaasa

 Avoinna: 24h

 Vierailuajat: Joka päivä klo. 14-15, 18-19

 Päivystys: 24h

Vaasan keskussairaala

Hietalahdenkatu 2-4, 65130

Puhelin: 06 2131111

 Ajankohtaista

Kinestetiikassa hyödynnetään omia voimavaroja
30.03.2017  |  Toipuminen sairaudesta, leikkauksesta tai vammautumisesta ei tarkoita pakollista vuodelepoa. Passiivinen vuodelepo on valtava muutos koko elimistölle.

Pohjanmaan sote-talon rakentaminen alkaa ensi vuonna
22.03.2017  |  Maanantaina 20.3. saatiin hyviä uutisia: Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi poikkeusluvan ja sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi investointisuunnitelman, joiden johdosta Pohjanmaan sote-talosta tulee totta.

Hoitomme tulokset ovat erinomaisia
19.01.2017  |  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemässä hoidon tulosten vertailussa olemme laajan päivystyksen keskussairaaloihin nähden huippusairaala.


Vaasan keskussairaala

  Yksikön yleisarvio

Ajanvaraus

Varaa aika

Ensiapu

Ensiapu 24/7

Hinnat alkaen

Alkaen 41,70 €

72%

 Asiakkaiden arvio asiakaspalvelusta

 Asiakkaiden arvio jonosta

 Asiakkaiden arvio laadusta

  Info
 

Vaasan keskussairaalassa työskentelee noin 2 400 eri alan asiantuntijaa, jotka tekevät työtä potilaiden hoidon ja hoitoa tukevien palveluiden parissa.


Pätevä ja sitoutunut henkilökuntamme kohtaa jokaisen asiakkaan ja potilaan yksilöllisesti ja inhimillisesti. Olet luonamme hyvässä hoidossa.
 

 


360-virtuaalikierros osastoilla
Tutustu lastenosastoon sekä leikkaus- ja anestesiaosastoon 360â—¦-elämyksenä! Klikkaa alla olevia kuvia avataksesi näkymät uuteen ikkunaan.


  Näytä suurempi kartta

  • Yleiset vierailuajat vuodeosastoilla:
    Vuodeosastojen yleiset vierailuajat ovat joka päivä klo 14.00−15.00 ja 18.00−19.00. Joillakin osastoilla vierailuajat poikkeavat yleisistä, joten ajat on hyvä tarkistaa verkkosivuiltamme kyseisen osaston sivuilta tai henkilökunnalta ennen vierailulle tuloa. Synnyttäneiden vuodeosastolla saavat vierailla vain isä tai äidin tukihenkilö sekä vauvan sisarukset joka päivä klo 10–21.
  • Pysäköinti:
    Sairaalan edessä on rajoitetusti määräaikaisia (3h) pysäköintipaikkoja. Sairaala-alueen takana sijaitsevilla pysäköintialueella ja parkkitalossa on enemmän pysäköintipaikkoja, joissa ei ole aikarajoitusta.


 

På Vasa centralsjukhus har vi cirka 2 400 sakkunniga som arbetar i patientvården och vårdstödjande uppgifter.


Vår kompetenta och engagerade personal bemöter varje klient och patient individuellt och humant. Hos oss är du i goda händer.

 

 


Ett virtuellt avdelningsbesök i 360 grader
Bekanta dig med barnavdelningen och operations- och anestesiavdelningens utrymmen i form av 360 graders bilder. Öppna panoramaförevisningen och se dig runt i rummet genom att klicka på bilden, hålla ner musknappen och föra kursorn i olika riktningar.


 

  • Vårdavdelningarna har allmänna besökstider varje dag kl. 14.00–15.00 och 18.00-19.00. En del vårdavdelningar har avvikande besökstider och därför är det skäl att fråga avdelningen eller kontrollera besökstiderna på sjukhusets webbplats innan ditt besök. Numera får enbart babyns pappa och syskon eller mammans stödperson besöka BB-avdelningen varje dag kl. 10–21.
  • Framför sjukhuset finns det ett begränsat antal tidsbegränsade parkeringsplatser (3 timmar). På parkeringsplatsen och i parkeringshuset som ligger bakom sjukhuset finns det fler parkeringsplatser som inte är tidsbegränsade.

Palvelut

Päivystys: 24h
Parkkipaikat: Maksuton 3 h kiekkopaikat sairaalan edessä, pidempiaikainen sairaala-alueen takaa ja pysäköintitalossa
Kahvila

Kärt

         

06/2018

Päiväkirurginen toimenpide

Kiitos aivan erinomaisesta huolenpidosta sairaalan henkilökunnalle päiväkirurgisen toimenpiteen aikana. Aulaemäntä huolehti röntgenin löytymisestä ja hoitajat varmistivat mennen-tullen, että kaikki on hyvin niin ennen toimenpidettä kuin sen jälkeen. Ja kirurgi kävi jututtamassa niin kuin pitikin. Lämmin kiitos vielä!


TAINUSKA

         

03/2018

REUMATOLOGI

OLEN KÄYNYT REUMATOLOGIN VASTAAN OTOLLA KUN MUL ON NIVELREUMA 17VUOTTA. LÄÄKÄRIT OVAT HYVIN AMMATTITAITOISIA,YMMÄRTÄVÄT SAIRASTA,HOITAJATKIN OVAT ERINOMAISIA ALLALLA.VIHDOIN LÖYDETTIIN MULLE NIVELREUMAAN OIKEA LÄÄKE VAIKKA SIINÄ MENI VUOSIA,NYT OLEN TYYTYVÄINEN UUTTEEN LÄÄKKEESEEN.RAKASTAN KUTOMISTA NYT SEKIN ONNISTUU RAREMIN,EIKÄ TARVI ENÄÄN OTTAA NIIN MONTA KORTISONITABLETTIA KUIN ENNEN.


Markku Alahäivälä

         

02/2018

Josko eedess katsoisi

Tyttäreni loukkasi edelliskesänä kantapään hypätessään alas trampoliinilta. Menimme Vaasan keskussairaalaan näyttämään jalkaa. Ilmoittautuessamme lääkintävahtimestari totesi luukulla, että ei voi olla vikaa, kun on hypännyt niin matalta ja vielä pehmeälle nurmikolle. Tyttö aristi jalkaa, ei voinut kävellä kunnolla ja se oli kipeä. Menimme uudestaan näyttämään jalkaa; nyt sitä jo hieman katsottiin ja määrättiin resepti. Ei kuvattu tai määrätty tarkempiin tutkimuksiin. Lääkkeet syötiin ja jalka oli edelleen yhtä lailla kipeä. Tilasin ajan fysioterapeutille (yksityinen). Tyttö käveli muutaman metrin ja fysioterapeutti tiesi heti, mistä jalassa kiikasti. Hän käänteli jalkaa hetken ja kas jalka toimi taas ja kipu poistui.


martti Lindfors

         

02/2018

vaasan kipupoli täysin voittamaton.

Vaasan kipupolilla saa ensiluokkaista kipuhoitoa.


NITA-B64

         

02/2018

Päiväkirugiassa hyvää hoitoa

Erittäin hyvää palvelua kiireistä huolimatta ja aina omalla äidinkielellä.


Aira

         

02/2018

Väärä toimenpide eikä sitä edes kirjattu omakantaa

Pettynyt väärään toimenpiteeseen. Eivät olleet halukkaita korjaamaan tilannetta ja nyt virhettä korjataan yksityisellä.


Kari Kytölä

         

01/2018

Palvelu

Hyvää ja tehokasta palvelua ilman turhaa odotusta!


Anna-Mari

         

12/2017

Hyää ja nopeaa palvelua

Saimme erinomaisen nopeaa palvelua Vaasassa, kun koira oli urrut nuorta potilasta.


taimi

         

12/2017

leikkaus

Henkilökunta kilttiä väkeä. Aina aikaa potilaalle.


Zara

         

12/2017

Hienoa asiakaspalvelua

Synnytyksen henkilökunta oli aivan ihana ja tsemppaava. Ei olisi voinut parempaa kätilöä toivoa.


cata

         

05/2017

Synnytys

En saanut palvelua suomen kielellä ja jouduin opastamaan huone toveria imetyksessä, vaikka en itse osannut imettää. Opastin myös vauvan pesussa ja muissa asioissa, jotka olisivat kuuluneet hoitajalle.


martti lindfors

         

05/2017

kipupoli

Kipupolilla tosi ammattitaitoista henkilökuntaa.


MINTTU

         

04/2017

SYDÄNSAIRAUS

LÄHEISELLÄNI SYDÄNSAIRAUS JA VAKAVA TILANNE JOIDUTTIIN ELVYTTÄMÄÄN JA OLI KESKUSSAIRAALASSA HOIDOSSA.KAIKKI PÄÄTTYI ONNELLISESTI JA SAIMME JATKAA ELÄMÄÄ.hUIPPUASIANTUNTIJA LÄÄKÄRI SYDÄNOSASTOLLA TEKEE KIITETTÄVÄÄ TYÖTÄ.


Marjatta

         

03/2017

Gynekologian poliglinikka

Olin päiväkirurgiassa ja poliklinikka käyntejä ,sain hyvää asiantuntevaa hoitoa sairauteeni. Ja jatkoseurantaa.


Mathias

         

02/2017

Taattua laatua

Aina hyvää palvelua. Också på svenska.


Rauhaton

         

02/2017

Laboratoriokäynti PSA-arvon mittaamiseksi

Erittäin helppo ajanvaraus Internetissä. Aikavaraus piti hyvin kutinsa. Ystävällinen ja ammattitaitoinen palvelu. Hyvä mieli kaupan päälle.


Risto

         

01/2017

Henkilökunta on ollut erittäin mukavaa ja se on tehnyt hommansa erittäin hyvin.


pirkko hyttilä

         

01/2017

esim. sydäninfarktin jälkeinen hoito vksssä erinomainen, otettin välittömästi vastaan ja hoito aloitettiin viipymättä. pallolaajennus tehtiin asianmukaisesti ja asianmukaisessa ajassa sekä muut hoitotoimenpiteet. arvioni hoidon laadusta ja toimenpiteistä 10 plus.


tuula söderholm

         

01/2017

odotin päivystyksessä kipeänä 4.5 h toinen lääkäri ei osannut suomea ja kun pääsin toisen luo kysyi voinko puhua ruotsia sain lääkkeet mutta kello oli yli 22.00 apteekki kiinni.


Mikko Latvala

         

01/2017

Sain hyvän hoidon vaivaani


Anonyymi

         

01/2017

Murtuneen nilkan leikkaus ja jälkihoito sujui erittäin hyvin.


Anonyymi

         

12/2016

Mikään ei ole niin iso asia kuin oman lapsen sairastaminen ja huoli lapsen henkiin jäämisestä. Useilla poliklinikoilla, päivystyksessä, eri osastoilla ja tehohoidossa olemme aina saaneet tilanteen vaativaa hoitoa ja koko perheen huomioimista. Milloin rauhoittelua, tiedon jakamista tai tsemppaamista. Kiitos!


Anonyymi

         

12/2016

Lastenosastolla joka kerta uusi lääkäri, jos lääkärille pääsee. Lääkäri lukee koneelta aikaisemmat hoidot, mutta jatkuvuutta hoitosuhteessa ei ole - lääkärit eivät tunne hoitamiaan lapsia. Maksut ihmetyttävät: miksi astmahoitajakäynti maksaa yhtä paljon kuin lääkärikäynti?


Seppo Perttula

         

12/2016

Erittäin ammattitaitoista hoitoa ja tutkimuksiin pääsy nopeaa!!


Anonyymi

         

12/2016

Olin lonkkaleikkauksessa 2015 Hoito onnistui paranin hyvin .


Anonyymi

         

12/2016

Yöllä tuli tarve lähteä sairaalaan. Soitto päivystäjälle, joka suositteli sairaalaan menoa. Vastaaotto sujui joutuisasti ja tarkkailupaikka löytyi nopeasti. Näytetulokset tulivat tunnissa. Lääkäri tuli ajallaan. Toimintaohjeet ja jatkoseuranta olivat kattavat. Loppuyöstä pääsi pois.


Anonyymi

         

12/2016

Taitava, osaava, kärsivällinen ja palveluhenkinen henkilökunta


Mark Sallmen

         

12/2016

Lääkäri oli tyly ja hyökkävä. En päässyt ensimmäiselle vastaanotolle koska isäni oli juuri kuollut. Lääkäri suutui minulle surussani


Anonyymi

         

12/2016

Todella nopeasti hoidettu sepelvaltimotaudin tukos minulla. Sydäninfarktin myötä tulleesta selvyys


Anonyymi

         

11/2016

Mieheni sairastuttua syöpään hän sai nopeasti hyvää hoitoa.


Hanna Kivinen

         

11/2016

On ollut kyllä hyvää hoitoa olen tyytyväinen vaikka siitä on jo aikaa


Laura Kaukonen

         

11/2016

Pelokkaan, kolmannen lapsen synnyttäjän tukeminen ja ymmärtäminen oli kerrassaan mahtavaa. Kätilö ja kätilöopiskelija kuuntelivat synnyttäjän toiveet ja myös toteuttivat ne. Synnytys käynnistettiin 2vkoa yliajalla jolloin kokoarvio oli 4,4-4,6kg. Jos jo ennen arviota olin pelokas niin arvion kuultuani synnytys tuntui todella ahdistavalta. Kerroin kätilöille peloistani ja he ymmärsivät. Synnytys oli nopea, mutta ilman kätilöiden tsemppaamista en olisi siitä selvinnyt. Lähes 4,8kg vauvan synnytyksestä jäi hyvä mieli.


jenni salo

         

11/2016

Vaasan keskussairaalassa saa erinomaista hoitoa molemmilla kotimaisilla kielillä


Anonyymi

         

11/2016

Asiointi sujui hyvin, odotusaikaa oli jonkin verran.


Anonyymi

         

11/2016

Ihan ok vaikka suomenkielen taso välttävä osalla lääkäreistä


Riikka

         

10/2016

Jonotusajat ovat liian pitkiä: vaikka vaiva olisi akuutti, voi odottamaan joutua jopa useita tunteja. Lääkärit vaikuttavat lounastavan yhtäaikaa. Huonompaan suuntaan mennään, mikäli laaja päivystys VAKSissa päättyy.


pirkko hyttilä

         

10/2016

sydänosasto huippu


Ann-Cathrin Granqvist

         

10/2016

Kroonisen migreenin potilaana joudun joskus turvautumaan ensiapuun. Joskus ei olla ymmärretty miten kivuliasta kohtaus voi olla ja että minulla on neurologinen kirjoittama lääkesuositus aina mukanani,mutta silti pitää aina miettiä jotain muuta hoitoa... Joskus lääkäri tajuaa heti ja pääsen tiputukseen heti. On niin yksilöstä kiinni.


Anonyymi

         

10/2016

Päivystyksessä odotusaika suhteellisen pitkä. Kirurgian poliklinikalla ja röntgenissä, missä jouduin käymään useamman, kerran annetut ajat pitivät hyvin. Hoito oli hyvää, asiantuntevaa, hyvin suunniteltua, yksilöllistä ja sujuvaa. Lääkäri soitti pariin otteeseen kotiinkin ja kertoi rtg-kuvasta ja jatkohoidosta. Koko hoitoketju toimi hienosti. Niin lääkärit kuin hoitajatkin ystävällisiä.


Helmi

         

10/2016

Pitkät jonot päivystyksesää. Lapsenlapsi 10 kk joutui odottamaan 4 tuntia ennekuin sai hoitoa. Akuuttia hoitoa tuli kylläkin. Hoitajat ovat ihan yksin kiireiden kanssa.


Anonyymi

         

10/2016

Pitkä jonotusaika viikonloppuna.


Anonyymi

         

10/2016

Pieni poikamme sai odottaa 4 tuntia hoitoa, mutta kun sitä sai oli hoito hyvää.


Mikko Latvala

         

10/2016

Hyvä palvelu


Andrei

         

09/2016

Se on silleen hyvässä paikassa kun on silleen keskustassa, mutta toisaalta voisi olla lähempää toria jos siellä järkeni mukaan sattuu enemmän kauheita juttuju kuin esim laihialla tai vaskiluodolla. Muuten on tosi sekaava että mihin pitää mennä jos on sanotaan jalka tosi kipee.


Anonyymi

         

09/2016

Hyvä palvelu ja mukava henkilökunta


Anonyymi

         

09/2016

todella ammattilaista apua!


Anonyymi

         

09/2016

Olin sairaalassa murtuneen nilkan vuoksi. Leikkaus sujui oikein hyvin ja pikaisesti. Hoito ja ruoka oli hyvää. Aluksi vain hieman hämmennyin joutuessani jakamaan huoneeni kolme mummelin kanssa, joista yksi oli dementikko. Vaikka olihan sen harhailuja ja omituisia höpinöitä ihan hauska kuunnella. Pissa-alustaa en suostunut yöllä käyttämään, sori vaan. Kyllä minä tahdon sen tippatelineeni kanssa vessaan, vaikka liikkuminen olikin sairaan kivuliasta. :D


Anonyymi

         

09/2016

Lonkkaleikkaus onnistui täysin ,olen tyytyväinen leikkaustulokseen.


Anonyymi

         

09/2016

Yhtä kokemusta lukuunottamatta hyvää ja ystävällistä hoitoa olen saanut.


Anonyymi

         

08/2016

Hyvää hoitoa


Anonyymi

         

08/2016

Lapseni kanssa käymme säännöllisesti lastenpolilla ja annetut ajat ovat aina pitäneet. Myös hoitajan että lääkäreiden toiminta on ollut asiallista ja kaikin puolin hyvää, Ei valittamista.


Anonyymi

         

08/2016

loistava palvelu,iloinen henkilökunta


Anonyymi

         

08/2016

Hengitysvaikeuksien, kylkikipujen ja kuumeen vuoksi hakeuduin Vaasan sairaalan päivystykseen, sillä viikonlopusta johtuen YTHS, jota normaalisti käyttäisin oli suljettuna. Lääkärille pääsy kesti yli 2 tuntia, minkä jälkeen lääkäri diagnosoi minulle minuun koskematta vain virusperäisen flunssan. Kalliita kokeita ei kuulemma turhaan kannattanut tehdä. Hoidoksi sain Buranaa. Kivut kuitenkin jatkuivat entistä voimakkaampina, joten maanantaina oli pakko hakeutua YTHS:ään. Siellä minulle tehtiin kaikki kokeet ja lopulta todettiin, että minulla on keuhkokuume ja keuhkolihaksen repeymä. Paha maku jäi siitä, että lääkäri diagnosoi minut ilman minua tutkimatta, se on tietysti ymmärrettävää, ettei aina syytä kivuille löydy, mutta asiakas tulisi kuitenkin aina parhaalla mahdollisella tavalla tutkia!


Anonyymi

         

07/2016

Vaasassa asuessani onnistuin kaatuessani murtaa nilkkani kahdesta kohtaa. Leikkaus sujui hyvin ja minusta pidettiin hyvää huolta, vaikka jouduinkin mummo-osastolle lepäämään. Jalka on parantunut ja nilkkaan jätetyt metallituet ei ole aiheuttanut ongelmia nilkassani, muutoin kuin kevyenä kosketusherkkyytenä.


Kirjoita arvio yksiköstä Vaasan keskussairaalaHuono       Välttävä       Keskinkertainen       Hyvä       Erinomainen
Huono       Välttävä       Keskinkertainen       Hyvä       Erinomainen
Huono       Välttävä       Keskinkertainen       Hyvä       Erinomainen

Haluatko lisätä kuvia?Lähetä arvio

Vakuutan, että tämä arvio perustuu henkilökohtaisiin kokemuksiini, edustaa rehellistä mielipidettäni ja hyväksyn palvelun ehdot ja säännöt  


  Takaisin